Imádok piacra járni, sétálni, nézelődni...már szinte minden kapható ott.
Jártamban keltemben jön meg az ihlet, hogy mit főzzek.
Most is így jártam, hogy gyönyörű friss barna csiperkegombát vettem, majd lesz vele valami...
Egy hajszállal jobban szeretem, mint a fehér csiperkét, mert az íze zamatosabb, húsa szilárdabb állagú és a barna színe sem zavar, ami főzés után még sötétebb lesz.
Fehérje: 5,9g Zsír: 0,2g Szénhidrát: 3,3g Víz: 89,0g Nyersrost: 0,8g Kalória: 38 kcal....100 grammban.
Ezen kívül létfontosságú vitaminokat tartalmaz, mint pl. B2, D, E, C és ásványi anyagokat, mint kalcium, vas, cink, folsav.
Láthatjuk, hogy a legfontosabb tápanyaga a fehérje, amely összetételében az állati fehérjéhez hasonló, így húspótlóként is használható.
A fehérjén kívül alig tartalmaz zsírokat és a szénhidrát tartalma és az energia értéke is alacsony.
A gombák gyorsan teleszívják magukat vízzel, ezáltal elveszítik az aromájukat, ezért folyó vízben szabad csak megmosni őket....áztatni nem szabad.
A gomba tönkjének csak a végét szabad levágni, mert a gomba kalapjának a héja fontos tápanyagokat tartalmaz...ezért én nem szoktam a héját lehúzni.
Úgy döntöttem, hogy gombás palacsintát készítek ebédre.
Kókuszzsíron megfonnyasztottam a hagymát, amit csak szálára vágtam, majd vágtam bele tv paprikát, paradicsomot, mert szeretem, ha sűrű szaftja van.
Bele szeleteltem a gombát, megszórtam piros paprikával és lassú tűzön főztem. Himalája sót a végén szórtam rá, hogy ne engedje ki az összes levét.
Majd zsírjára pirítottam.
Míg főtt a gomba bekevertem a palacsinta tésztáját.
Én mindig a folyékonyból megyek a szilárdba...beleöntöm a tejet az edénybe, beleütöm a tojásokat.
Fél liter tejbe 3 egész tojást kevertem.
1 csipet Himalája sót és a teljes kiőrlésű tönköly lisztet kevertem felesben szénhidrát csökkentett liszttel, majd kanalanként adagoltam a tejhez, miközben habverővel kevertem a masszát.
Addig adagolom a lisztkeveréket, amíg nem érem el a palacsinta sűrűséget.
A végén belekevertem 2 gramm rostban gazdag gluténmentes Fiber Husk-ot, ami az indiai Plantago Ovada magjának lisztté őrölt korpájából készül.
Ezzel biztosítom az ételem magas rosttartalmát, amit az előző írásaimban már ecseteltem, hogy mennyire fontos.
A következő írásomban részletesen írok erről a termékről...elöljáróban csak annyit, hogy 100 grammban 85 gramm rost van! Ami nagyon kiemelkedő mindössze 50 kcal energiával!
A kész masszát elfeleztem, mert a másik feléből édes palacsintát sütöttem.
A palacsintasütőt bekentem kókuszzsírral majd tettem egy kanál masszát bele és alacsonyra vettem a tűzhely erősségét.
A lisztek miatt lassabban sül át a palacsinta ezért nem jó a legnagyobbon sütni, mert csak a külseje barnul meg, belül meg nyers marad.
Közben elkészült a gombám, és ahogy sült ki a palacsinta, úgy tudtam megtölteni a gombával...mielőtt feltekertem volna megszórtam a gombát egy kis Fiber Huskkal és sorban elhelyeztem a jénaiban.
Mikor kész lettem az összessel füstölt reszelt sajttal megszórtam a tetejét és betettem a sütőbe.
Akkor jó, ha megolvadt a sajt a tetején és egy kicsit megpirult.
Édességnek arra gondoltam, hogy meggylekváros édes palacsintát sütök.
A kertben szedtem meggyet délelőtt, amit 3x megmostam vízben majd kimagoztam.
Odatettem egy közepes lábasban 1kg kimagozott meggyet, öntöttem rá Prime Sweet-et és 1 gramm Fiber Husk-ot.
Elkezdtem kevergetni és forrástól számított 5 perc alatt tökéletes, finom, egészséges lekvárom lett.
A palacsinta tésztám másik felét édesítettem Prime Sweet édesítővel és kisütöttem.
Az édes palacsintákat megtöltöttem a frissen főzött meggylekvárral és a tetejét megszórtam Prime Sweet édesítővel.
Rostban gazdag, nagyon finom ebédem lett!
Jártamban keltemben jön meg az ihlet, hogy mit főzzek.
Most is így jártam, hogy gyönyörű friss barna csiperkegombát vettem, majd lesz vele valami...
Egy hajszállal jobban szeretem, mint a fehér csiperkét, mert az íze zamatosabb, húsa szilárdabb állagú és a barna színe sem zavar, ami főzés után még sötétebb lesz.
A friss csiperkegomba ideális az egészséges táplálkozáshoz, mivel tápláló, de nem hizlaló, koleszterinmentes és nem tartalmaz vegyszereket.
Fehérje: 5,9g Zsír: 0,2g Szénhidrát: 3,3g Víz: 89,0g Nyersrost: 0,8g Kalória: 38 kcal....100 grammban.
Ezen kívül létfontosságú vitaminokat tartalmaz, mint pl. B2, D, E, C és ásványi anyagokat, mint kalcium, vas, cink, folsav.
Láthatjuk, hogy a legfontosabb tápanyaga a fehérje, amely összetételében az állati fehérjéhez hasonló, így húspótlóként is használható.
A fehérjén kívül alig tartalmaz zsírokat és a szénhidrát tartalma és az energia értéke is alacsony.
A gombák gyorsan teleszívják magukat vízzel, ezáltal elveszítik az aromájukat, ezért folyó vízben szabad csak megmosni őket....áztatni nem szabad.
A gomba tönkjének csak a végét szabad levágni, mert a gomba kalapjának a héja fontos tápanyagokat tartalmaz...ezért én nem szoktam a héját lehúzni.
Úgy döntöttem, hogy gombás palacsintát készítek ebédre.
Kókuszzsíron megfonnyasztottam a hagymát, amit csak szálára vágtam, majd vágtam bele tv paprikát, paradicsomot, mert szeretem, ha sűrű szaftja van.
Bele szeleteltem a gombát, megszórtam piros paprikával és lassú tűzön főztem. Himalája sót a végén szórtam rá, hogy ne engedje ki az összes levét.
Majd zsírjára pirítottam.
Míg főtt a gomba bekevertem a palacsinta tésztáját.
Én mindig a folyékonyból megyek a szilárdba...beleöntöm a tejet az edénybe, beleütöm a tojásokat.
Fél liter tejbe 3 egész tojást kevertem.
1 csipet Himalája sót és a teljes kiőrlésű tönköly lisztet kevertem felesben szénhidrát csökkentett liszttel, majd kanalanként adagoltam a tejhez, miközben habverővel kevertem a masszát.
Addig adagolom a lisztkeveréket, amíg nem érem el a palacsinta sűrűséget.
A végén belekevertem 2 gramm rostban gazdag gluténmentes Fiber Husk-ot, ami az indiai Plantago Ovada magjának lisztté őrölt korpájából készül.
Ezzel biztosítom az ételem magas rosttartalmát, amit az előző írásaimban már ecseteltem, hogy mennyire fontos.
A következő írásomban részletesen írok erről a termékről...elöljáróban csak annyit, hogy 100 grammban 85 gramm rost van! Ami nagyon kiemelkedő mindössze 50 kcal energiával!
A kész masszát elfeleztem, mert a másik feléből édes palacsintát sütöttem.
A palacsintasütőt bekentem kókuszzsírral majd tettem egy kanál masszát bele és alacsonyra vettem a tűzhely erősségét.
A lisztek miatt lassabban sül át a palacsinta ezért nem jó a legnagyobbon sütni, mert csak a külseje barnul meg, belül meg nyers marad.
Közben elkészült a gombám, és ahogy sült ki a palacsinta, úgy tudtam megtölteni a gombával...mielőtt feltekertem volna megszórtam a gombát egy kis Fiber Huskkal és sorban elhelyeztem a jénaiban.
Mikor kész lettem az összessel füstölt reszelt sajttal megszórtam a tetejét és betettem a sütőbe.
Akkor jó, ha megolvadt a sajt a tetején és egy kicsit megpirult.
Édességnek arra gondoltam, hogy meggylekváros édes palacsintát sütök.
A kertben szedtem meggyet délelőtt, amit 3x megmostam vízben majd kimagoztam.
Odatettem egy közepes lábasban 1kg kimagozott meggyet, öntöttem rá Prime Sweet-et és 1 gramm Fiber Husk-ot.
Elkezdtem kevergetni és forrástól számított 5 perc alatt tökéletes, finom, egészséges lekvárom lett.
A palacsinta tésztám másik felét édesítettem Prime Sweet édesítővel és kisütöttem.
Az édes palacsintákat megtöltöttem a frissen főzött meggylekvárral és a tetejét megszórtam Prime Sweet édesítővel.
Rostban gazdag, nagyon finom ebédem lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése